zondag 18 december 2016 om 15.00-17.00 uur .

Het Bevrijdings-en-Inwijdingsfeest, Chanoeka (dit jaar 7-14 dec), wordt gevierd  met het aansteken van de Chanoekia, de achtarmige kandelaar. Optreden van de klezmergroep Klezmajeur, bestaande uit Cora van den Berg: viool en zang ; Erwin Engelsma: klarinet en zang, Heleen ’t Hart: accordeon, Onno van Hagen: contrabas. De naam is een woordspel van `Klezmer`en `Majeur`om het vrolijke karakter van de muziek te benadrukken.

Het Chanoeka verhaal van de Maccabeeën  staat model voor de strijd tegen assimilatie en voor het vasthouden aan de Joodse cultuur. Met muziek (o.a.  jiddisch en hebreeuws), met ritueel en verhalen wordt dit zoals elk jaar gevierd in Vught.

Rabbijn Dr. Tzvi Marx zal voor uitleg zorgen. Marja vd Beld, voorzitter van het Genootschap Nederland-Israel afd Brabant Midden zal het publiek verwelkomen en uitleggen waar het Genootschap voor staat. Deganiet Kislev, kunstenares uit Tilburg zorgt voor de traditionele Chanoeka soefganiot (oliebollen) en zal ook haar schilderijen laten zien. Deze zijn bijzonder vanwege het origineel gebruik van beton als kleurbasis op canvas. Er zijn ook Israelische producten te koop, geregeld door Alfred en Irene Fietje uit Eindhoven.

Data:    zondag 18 december 2016
Tijd:     15:00 tot 17:00 uur
Locatie:  Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 Vught
Entree: € 8,- inclusief koffie/thee