Om de joodse keuken goed te begrijpen is het van belang om te weten wat kosher inhoudt en dat onderwerp zal een belangrijk onderdeel zijn van dit verhaal. Verder gaan we kijken naar de Nederlands joodse keuken met een stukje van haar geschiedenis. We zullen het dan ook hebben over wat misschien typische Nederlandse gerechten lijken maar die toch een joodse oorsprong hebben. En omdat het toch over de keuken gaat zullen we ook een aantal kookboeken de revue laten passeren.

Spreker Tommy Eland (1966) heeft gestudeerd aan de Hotel Management school in Maastricht en later economie aan de Universiteit in Tilburg. Hij heeft diverse functies vervuld in de horeca. Thans werkt hij deels voor de Koninklijke van den Boer groep. Bij dit bedrijf was hij betrokken bij diverse grote projecten zoals de EXPO in Shanghai, Olympische Spelen in Brazilië en evenementen voor Aramco o.a. in Japan. Daarnaast  werkt hij ook nog als zelfstandig horeca consultant, en reist voor het geven van trainingen en begeleiden van bedrijven over de hele wereld. Tevens is hij lid van het verantwoordingsorgaan Pensioenfonds Horeca & Catering.

De bijeenkomst vindt op donderdag 6 juni  om 20.00 uur plaats in de Pinksterterp, Vianenstraat 102 te Oss (achter de Paaskerk, Wethouder van Eschstraat 165, parkeergelegenheid aan de voorkant van de Paaskerk).